Νηστίσιμο κέικ με μέλι και ταχίνι

2014-01-29
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες προαιρετικά

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ταχίνι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Βήμα2

Στύβουμε 1-2 πορτοκάλια (ανάλογα με το μέγεθος) και προσθέτουμε το χυμό τους μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βήμα3

Συνεχίζουμε το χτύπημα ενώ προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη σόδα. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Σταματάμε το χτύπημα μόλις το μείγμα μας ομογενοποιηθεί καλά. Αν θα χρησιμοποιήσουμε σταφίδες τις προσθέτουμε τώρα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Βήμα4

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ και κατόπιν, ρίχνουμε το μείγμα μας.

Βήμα5

Ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 160-170 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κέικ τρυπώντας το με ένα ξυλάκι για σουβλάκι για να δούμε αν βγαίνει στεγνό.

Βήμα6

Αφού ψηθεί το κέικ μας το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και κατόπιν, ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες