Μπριζόλες με σουμάκ και μουστάρδα στο φούρνο

2013-11-24
  • Servings : 5
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 2:00 h

Υλικά

  • 5 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 10 μέτριες πατάτες
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σουμάκ
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το θυμάρι στις μπριζόλες.

Δείτε επίσης:  Σαλάτα με Μαρούλι και Κόκκινα Φασόλια

Βήμα2

Πλένουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, Σε ένα ποτηράκι βάζουμε λίγο νερό, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα σε σκόνη, το σκόρδο και το σουμάκ. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι.

Βήμα3

Βάζουμε τις μπριζόλες πάνω από τις πατάτες και περιχύνουμε το φαγητό μας με το μείγμα που ετοιμάσαμε στο ποτηράκι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να πάει παντού το μείγμα.

Δείτε επίσης:  Πίτσα

Βήμα4

Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό περίπου και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς με κλειστό το καπάκι από το ταψί για 2 ώρες περίπου. Στα τελευταία 20 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι για να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Βήμα5

Μόλις ψηθεί το φαγητό μας σερβίρουμε και στολίζουμε κάθε πιάτο με λίγο επιπλέον σουμάκ. Το σουμάκ είναι ένα ιδιαίτερο μπαχαρικό που δίνει χρώμα στο φαγητό μας και ενισχύει το άρωμα κάθε φαγητού που ετοιμάζουμε. Η γεύση του θα σας θυμίσει το λεμόνι και ταιριάζει απόλυτα με κρέας, κοτόπουλο, θαλασσινά αλλά και πράσινες σαλάτες.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Κρέμα Γάλακτος
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες