Μελωμένο Μοσχαράκι στο φούρνο με πατάτες

2013-10-24
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 2:30 h

Υλικά

  • 1 και 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 10 μέτριες πατάτες
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ανθόμελο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος προαιρετικά

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας δώσει μοσχάρι μαλακό. Πλένουμε το κρέας μας και το στραγγίζουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τρίβουμε με τα χέρια μας το κρέας.

Βήμα2

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη μαρινάτα μας: ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, την γλυκιά πάπρικα, λίγο πιπέρι καγιέν, το χυμό λεμονιού και το ανθόμελο. Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και το περιχύνουμε με τη μαρινάτα μας. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πάει παντού. Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Δείτε επίσης:  Κοκκινιστοί κεφτέδες με μελιτζάνες

Βήμα3

Έπειτα, πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο (τις υπόλοιπες 3 κουταλιές) με λίγο νερό, τη μουστάρδα και το ένα κουταλάκι γλυκιά πάπρικα.

Βήμα4

Στρώνουμε τις πατάτες σε μία γάστρα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τις περιχύνουμε με το μείγμα πάπρικας και μουστάρδας που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά. Πάνω στις πατάτες βάζουμε το μαριναρισμένο μοσχαράκι.

Δείτε επίσης:  Σπανακόρυζο

Βήμα5

Προσθέτουμε στη γάστρα 2 ποτήρια νερό περίπου. Ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς με κλέιστό καπάκι για δυόμιση με τρεις ώρες περίπου. Μετά την πρώτη ώρα ελέγχουμε αν χρειάζεται κι άλλο νερό το φαγητό μας για να μην μας στεγνώσει και γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά.

Βήμα6

Μόλις πάρει χρώμα το φαγητό μας και είναι έτοιμο το μοσχάρι στα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε την κρέμα γάλακτος και να κλείσουμε το καπάκι της γάστρας. Μετά τα 5 λεπτά κλείνουμε το φούρνο, βγάζουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:  Μπακαλιάρος Σκορδαλιά
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.9 / 5)

3.9 5 16
Βαθμολογίστε τη συνταγή

16 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες