Μελιτζάνες Τουρσί

2013-09-02

Υλικά

  • 15 μικρές μελιτζάνες
  • 15 κλωναράκια σέλινο
  • 2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 6 σταγόνες λεμόνι
  • 1/2 ποτήρι ξύδι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 λάχανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Με ένα μαχαίρι τις χαράζουμε προσεκτικά σε 3-4 σημεία κατά μήκος. Πλένουμε τα κλωναράκια από το σέλινο και τα βράζουμε για 1 λεπτό.

Δείτε επίσης:  Τουρσί

Βήμα2

Ζεματίζουμε τις μελιτζάνες σε μια κατσαρόλα μαζί με τις 6 σταγόνες λεμονιού για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην μας λιώσουν. Μόλις βράσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα τις βάζουμε σε ένα τρυπητό και τοποθετούμε ένα βάρος επάνω για να φύγουν τα υγρά τους και να στραγγίσουν καλά. Αλατίζουμε.

Δείτε επίσης:  Πατατοσαλάτα με Μαγιονέζα

Βήμα3

Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα καρότα, το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε προσεκτικά τις μελιτζάνες και κατόπιν, δένουμε την κάθε μία με ένα κλωναράκι σέλινο για να μην ανοίξουν.

Βήμα4

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ με τη σειρά και τις καλύπτουμε με ξύδι. Τις αφήνουμε για ένα βράδυ. Το επόμενο πρωί αδειάζουμε το ξύδι και αφήνουμε τις μελιτζάνες να στραγγίσουν. Τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο δοχείο και καλύπτουμε με ελαιόλαδο. Το τουρσί μας θα είναι έτοιμο σε 24 ώρες. Διατηρείται στο ψυγείο.

Δείτε επίσης:  Πατατοσαλάτα
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 14
Βαθμολογίστε τη συνταγή

14 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες