Μελιτζάνες Παππουτσάκια

2013-05-30
  • Servings : 8+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

  • 8 μελιτζάνες μεγάλες
  • 700 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαιντανό
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, πλένοουμε τις μελιτζάνες τις καθαρίζουμε και αφήνουμε λίγη φλούδα. Τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις αφήνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για 1 ώρα σχεδόν. Στη συνέχεια, βάζουμε το λάδι να κάψει και στη συνέχεια τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δείτε επίσης:  Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Βήμα2

Μόλις τηγανίσουμε τις μελιτζάνες τις στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί και με ένα πιρούνι δημιουργούμε εγκοπές. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε σε αυτό τα κρεμμύδια να τα τσιγαρίσουμε. Προσθέτουμε και τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα τον σπάμε σε μικρά κομματάκια. Τσιγαρίζουμε πολύ καλά τα κρεμμύδια και τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και κατόπιν προσθέτουμε

Δείτε επίσης:  Μακαρονάδα του Ψαρά

Βήμα3

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τις φρέσκες ντομάτες, το σκόρδο το μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε τον κιμά για 30 λεπτά περίπου να μαγειρευτεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά στο μεγάλο ταψί και τον απλώνουμε. Ψήνουμε το φαγητό μας στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα!

Δείτε επίσης:  Φασόλια Γίγαντες
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 11
Βαθμολογίστε τη συνταγή

11 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες