Μελαχροινή

2015-04-23

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 250 γραμμάρια βιτάμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βιτάμ και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Δείτε επίσης:  Δροσιστικό επιδόρπιο με κρέμα ροδάκινου και χαλβά

Βήμα2

Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.

Βήμα3

Αφού ανακατευτούν καλά τα υλικά προσθέτουμε την κανέλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Βήμα4

Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Δείτε επίσης:  Cupcakes λεμονιού με τζίντζερ και λευκή σοκολάτα

Βήμα5

Όσο ψήνεται το γλυκό μας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας: σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Τα βράζουμε για 5-7 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.

Βήμα6

Μόλις ψηθεί το γλυκό μας το σιρόπι μας θα είναι χλιαρό οπότε και το σιροπιάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε κρύο.

Δείτε επίσης:  Παστάκια με καραμελωμένα αμύγδαλα
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες