Μαρμελάδα μανταρίνι
2014-01-22- Κατηγορία: Γλυκά, Μαρμελάδες
Υλικά
- 2 κιλά μανταρίνια
- 1700 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Πλένουμε τα μανταρίνια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Αφαιρούμε την περισσότερη φλούδα και τα άσπρα μέρη.
Βήμα2
Βάζουμε τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σε σιγανή φωτιά αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει και τα μανταρίνια να βγάλουν τα υγρά τους.
Βήμα3
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ξαφρίζουμε που και που με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βήμα4
Η μαρμελάδα μα είναι έτοιμη μόλις πήξει και στέκεται στο κουτάλι χωρίς να είναι αραιή.
Βήμα5
Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα( να είναι και αυτή ζεστή).
Βήμα6
Τα σφραγίζουμε, τα γυρνάμε ανάποδα και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν χωρίς να τα κουνάμε.
loading...
Μέσος όρος βαθμολογίας
(5 / 5)
1 people rated this recipe
Αγίου Βαλεντίνου
Γενέθλια
Γιορτή
Γλυκά
Γλυκά Κουταλιού
Γλυκά Ψυγείου
Γρήγορες
Ζυμαρικά
Ζύμες
Θαλασσινά
Ιδέες για Μπουφέ
Κέικ
Κεράσματα
Κοκκινιστό
Κοτόπουλο
Κουλουράκια
Κυριακάτικο Τραπέζι
Λαχανικά
Μαρμελάδες
Μοσχάρι
Μπισκότα
Νηστίσιμα
Ορεκτικά
Πίτες
Παιδικό Πάρτυ
Πασχαλινές συνταγές
Πιλάφι
Ποντιακές συνταγές
Πρωινό
Σάλτσες
Σαλάτες
Σιροπιαστά
Σοκολάτα
Σούπες
Σπιτικά Λικέρ
Σπιτικά γλυκά
Σπιτικά φαγητά
Τάρτα
Τούρτα
Τούρτες
Τρουφάκια
Χριστουγεννιάτικες
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Ψαρονέφρι
σοκολατάκια