Μαρμελάδα μανταρίνι

2014-01-22

Υλικά

  • 2 κιλά μανταρίνια
  • 1700 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα μανταρίνια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Αφαιρούμε την περισσότερη φλούδα και τα άσπρα μέρη.

Βήμα2

Βάζουμε τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σε σιγανή φωτιά αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει και τα μανταρίνια να βγάλουν τα υγρά τους.

Δείτε επίσης:  Ατομικά Κεκάκια με Λευκή Σοκολάτα

Βήμα3

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ξαφρίζουμε που και που με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Βήμα4

Η μαρμελάδα μα είναι έτοιμη μόλις πήξει και στέκεται στο κουτάλι χωρίς να είναι αραιή.

Βήμα5

Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα( να είναι και αυτή ζεστή).

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Καρότου

Βήμα6

Τα σφραγίζουμε, τα γυρνάμε ανάποδα και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν χωρίς να τα κουνάμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογίστε τη συνταγή

1 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες