Μαρμελάδα Κεράσι

2013-06-06

Το μυστικό για να πετύχει η μαρμελάδα μας είναι τα κεράσια..Διαλέγουμε όσο πιο μαύρα και γλυκά κεράσια μπορούμε να βρούμε!

Υλικά

  • 3 κιλά κεράσια μαύρα γλυκά
  • 2500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5-6 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Στη συνέχεια με το ειδικό εργαλείο ή με τα χέρια μας αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Προσθέτουμε τα κεράσια που τους έχουμε βγάλει τα κουκούτσια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις βάλουμε τα μισά τα "στύβουμε" με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις τελειώσουμε και τα υπόλοιπα κεράσια τα "στύβουμε" και αυτά.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Καρότου

Βήμα2

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε που και που με μία ξύλινη κουτάλα και μόλις αρχίζει να βράζει η μαρμελάδα μας χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στις άκρες της κατσαρόλας με ένα στεγνό κουτάλι.

Δείτε επίσης:  Τηγανίτες

Βήμα3

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη μόλις απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά, πήξει και στέκεται σχεδόν πάνω στην κουτάλα μας. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και κατόπιν, την βάζουμε σε βάζα καθαρά και στεγνά. Κλείνουμε καλά τα καπάκια και τα σφίγγουμε για να σφραγίσουμε καλά τη μαρμελάδα μας. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για όλο το χρόνο.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα Ροδάκινο
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.9 / 5)

4.9 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες