Μαρμελάδα Φράουλα και Κεράσι

2013-06-02

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες ώριμες
  • 1 κιλό κεράσια μαύρα γλυκά
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμό από 1/3 λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους. Κατόπιν, τις ψιλοκόβουμε. Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους και τα κουκούτσια. Κατόπιν, τα "στύβουμε" με τα χέρια μας. Καλό είναι να φορέσουμε γάντια γιατί το χρώμα από το κεράσι "ποτίζει" στο δέρμα.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα μανταρίνι

Βήμα2

Βάζουμε τα κεράσια και τις φράουλες σε μία κατσαρόλα μεγάλη και από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πάρουν βράση και να λιώσουν. Χρησιμοποιούμε και το ειδικό εργαλείο για να λιώσουμε όσες φράουλες και κεράσια δεν έχουν λιώσει πολύ. Μπορούμε να αφήσουμε μικρά κομματάκια φράουλας μέσα στη μαρμελάδα χωρίς να τις λιώσουμε τελείως. Η γεύση της μαρμελάδας μας θα είναι πιο έντονη έτσι.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα Κεράσι

Βήμα3

Ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πήξει και στέκεται πάνω στην κουτάλα μας.

Βήμα4

Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ζεστή (όχι όμως καυτή) σε αποστειρωμένα βάζα για να σφραγίσει και να τη φυλάξουμε εκτός ψυγείου!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες