Μαντί (Μικρασιάτικη συνταγή)

2014-11-02
  • Servings : 8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 1 πακέτο υβριστόν ή χυλοπιτάκι μικρό
  • 300 γραμμάρια φασόλια
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη στα 8
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 8
  • 2 καρότα κομμένα στα 4
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • λίγους κόκκους πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για ένα βράδυ. Την επόμενη ημέρα τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Προσθέτουμε αλάτι μόλις είναι έτοιμα.

Δείτε επίσης:  Μακαρονάδα του Ψαρά

Βήμα2

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα στήθη από το κοτόπουλο (αφού τα έχουμε πλύνει και στραγγίσει).

Βήμα3

Προσθέτουμε την πατάτα, το κρεμμύδι, τα καρότα, το φύλλο δάφνης, τους κόκκους από το πιπέρι και το μπαχάρι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να ψηθεί. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και κατόπιν, το στραγγίζουμε σε ένα μπολ. Το ζωμό τον κρατάμε ζεστό.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο με πλιγούρι στην κατσαρόλα

Βήμα4

Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο όσο είναι ζεστό.

Βήμα5

Σε ένα ταψί απλώνουμε το υβριστόν ή το χυλοπιτάκι και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο. Τέλος, στρώνουμε τα φασόλια πάνω από το κοτόπουλο και προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με μία μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε τον καυτό ζωμό από το κοτόπουλο σιγά σιγά και προσέχουμε να πάει παντού.

Δείτε επίσης:  Στραπατσάδα (Καγιανάς)

Βήμα6

Σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και 2 πετσέτες και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστό.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες