Μακαρόνια «βίδες με σπιρουλίνα» και αρωματική σάλτσα
2013-10-04- Servings : 6
- Χρόνος προετοιμασίας : 10m
- Χρόνος μαγειρέματος 40m
Υλικά
- 1 πακέτο βίδες με σπιρουλίνα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
- το χυμό από 3 ώριμες ντομάτες
- 2-3 λιαστές ντομάτες
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για μαγειρική
- 1 κουταλιά βασιλικό ξερό ή φρέσκο
- 1 κουταλιά δυόσμο ξερό ή φρέσκο
- ρίγανη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
Βήμα2
Σε μια άλλη κατσαρόλα ή ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι. Μόλις ιδρώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το χυμό από τις τρεις ώριμες ντομάτες. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και στη συνέχεια, αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
Βήμα3
Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό, το δυόσμο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και θα δούμε ότι η σάλτσα μας αποκτά ένα όμορφο πορτοκαλί χρώμα. Μόλις πάρει δύο βράσεις η κρέμα γάλακτος (σε σιγανή φωτιά) αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήμα4
Για να σερβίρουμε βάζουμε σε ένα πιάτο τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με την αρωματική σάλτσα μας.
Μέσος όρος βαθμολογίας
(5 / 5)
1 people rated this recipe