Γλυκό Κεράσι 2ος τρόπος

2013-05-29

 Με αυτόν τον τρόπο τα κεράσια διατηρούνται τραγανά και δεν υπάρχει φόβος να μας λιώσουν στο βράσιμο!

Υλικά

  • 1 και 1/2 κιλό κεράσια
  • 900 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά τα κεράσια και τα αφήνουμε σε ένα τρυπητό μπολ να στραγγίσουν. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια προσεκτικά. Δεν μας πειράζει αν γίνει μεγάλη τρύπα στο κεράσι καθώς θα κλείσει μετά στο δέσιμο του γλυκού.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Ροδάκινο

Βήμα2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε εναλλάξ στρώσεις κεράσια και ζάχαρη. Θα γίνουν περίπου δύο στρώσεις. Αφήνουμε την κατσαρόλα για ένα βράδυ στο ψυγείο.

Βήμα3

Την επόμενη ημέρα, θα δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει και τα κεράσια έχουν βγάλει τα υγρά τους. Για το λόγο αυτόν λοιπόν, δεν θα χρησιμοποιήσουμε νερό. Βάζουμε το γλυκό μας σε μέτρια φωτιά να βράσει και μετά τα 5' βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Με ένα στεγνό κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Κεράσι

Βήμα4

Για να ελέγξετε αν το σιρόπι έδεσε μπορείτε να κάνετε το εξής: να στάξετε με ένα κουταλάκι μία σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι σας και να δείτε αν στέκεται. Τότε το σιρόπι μας έχει δέσει!

Βήμα5

Αφήνουμε λίγο το γλυκό μας να κρυώσει και κατόπιν, το βάζουμε σε μικρά ή μεγάλα βάζα αφού πρώτα τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας για να είναι τελείως στεγνά.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Σύκο
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 21
Βαθμολογίστε τη συνταγή

21 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες