Λικέρ Μαστίχα

2014-12-10

Υλικά

  • 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας ή τσίπουρο γράπα ή λευκό ρούμι
  • 5 γραμμάρια δάκρυα μαστίχας
  • 1 λίτρο νερό
  • 750 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα βάζο το καθαρό οινόπνευμα με τα δάκρυα και το κλείνουμε. Το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι να δούμε ότι έχει σχηματιστείστον πάτο του βάζου η κίτρινη "κόλλα" της μαστίχας. Ανακατεύουμε που και που για να βοηθήσουμε τη μαστίχα να λιώσει (η διαδικασία μπορεί να πάρει από 3 μέρες μέχρι 10 μέρες). Την κόλλα της μαστίχας δεν τη χρειαζόμαστε για το λικέρ μας!!

Δείτε επίσης:  Λικέρ Αρμπαρόριζας

Βήμα2

Μόλις διαλυθεί η μαστίχα στο οινόπνευμα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το αναμειγνύουμε με το οινόπνευμα και τη μαστίχα.

Βήμα3

Ανακατεύουμε καλά και έπειτα, το σουρώνουμε με διπλό φίλτρο καφέ και άλλη μία φορά με σουρωτήρι και βαμβάκι. Αφήνουμε το λικέρ για 5-6 μέρες και έπειτα το διατηρούμε σε μπουκάλι στο ψυγείο.

Δείτε επίσης:  Λικέρ περγαμόντο

Βήμα4

Πίνεται παγωμένο και είναι το ιδανικό χωνευτικό μετά από ένα καλό γεύμα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.1 / 5)

4.1 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες