Πάστα Φλώρα και Lemon Pie

2012-12-09

Οι συνταγές είναι της φίλης Άννας Καρασάββα…Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά

για τη ζύμη

– 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του – 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη – ξύσμα ενός λεμονιού – 1 φλιτζανάκι κονιάκ – 1 συσκευασία βούτυρο(τύπου βιτάμ)250 γραμμάρια

για την παστά φλώρα

– 200 γραμμάρια μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού(κυδωνι-βερικοκο ή αλλο)

για την lemon pie (κρέμα λεμονιού)

– 3 φλιτζάνια νερό – 3 με 4 γεμάτες κουταλιές κορν φλαουρ ή νισεστέ – 4 με 5 κουταλιές ζάχαρη – ξύσμα από μισό λεμόνι – ένα φλιτζανάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

για τη ζύμη

Βήμα 01

– Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη το βούτυρο παγωμένο). ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να ζεσταθεί το βούτυρο από τη θερμοκρασία του χεριού μας.
Δείτε επίσης:  Σοκολατένιο Παντεσπάνι

Βήμα 02

– Συνεχίζουμε ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακία. την χωρίζουμε στα 2.

για την πάστα φλώρα

Βήμα 01

– Απλώνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε ένα μακρόστενο πυρέξ. πατάμε με τα δάχτυλα ή χρησιμοποιούμε πλάστη χειρός. βάζουμε το γλυκό ή τη μαρμελάδα.

Βήμα 02

– Παίρνουμε άλλο ένα μικρότερο κομμάτι ζύμης προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ζυμώνουμε λίγο με τα δάχτυλα και ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο με τον πλάστη.

Βήμα 03

– Κόβουμε ροδέλες και στολίζουμε σταυρωτά την επιφάνεια της μαρμελάδας.

Βήμα 04

– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Προσέχουμε να μην την παραψήσουμε και καεί η μαρμελάδα.
Δείτε επίσης:  Καραμέλες γάλακτος

για την lemon pie

Βήμα 01

– Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για την κρέμα λεμονιού.

Βήμα 02

– Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Θα πήξει αλλά όχι σαν τις συνηθισμένες κρέμες. Στα τοιχώματα της κατσαρόλας θα πήξει σαν ζελέ. Η κρεμά είναι έτοιμη.

Βήμα 03

– Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε τακτικά για να μην κάνει κρούστα.

Βήμα 04

– Σε ένα πυρέξ απλώνουμε το άλλο κομμάτι ζύμης που έχει μείνει.
Δείτε επίσης:  Τούρτα Σοκολάτας

Βήμα 05

– Καλύπτουμε με λαδόκολλα και βάζουμε φασόλια ή ρεβύθια (ως βάρος για να μη φουσκώσει η ζύμη μας.

Βήμα 07

– Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει(όπως και η πάστα φλώρα). Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το περιεχόμενο.

Βήμα 08

– Αδειάζουμε την κρέμα λεμονιού πάνω από την ψημένη ζύμη.

Βήμα 09

– Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο αμύγδαλο. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά σερβίρουμε.

Βήμα 10

– Αν δεν καταναλωθεί άμεσα φυλάμε το γλυκό στο ψυγείο γιατί εξαιτίας του ότι δεν έχει καθόλου είναι λίγο ευαίσθητη.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογίστε τη συνταγή

0 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες