Κουλουράκια αφράτα με φουντούκια

2013-10-22
  • Servings : 40
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φουντούκια ψιλοκομμένα
  • αλεύρι όσο πάρει
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Στύβουμε 2 μεγάλα ζουμερά πορτοκάλια και βάζουμε το χυμό τους σε ένα φλιτζάνι. Διαλύουμε στο χυμό τη σόδα και το μπέικιν και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ (προσέχουμε γιατί μπορεί να φουσκώσει όταν προσθέσουμε τη σόδα).

Δείτε επίσης:  Τηγανίτες

Βήμα2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με το χέρι μας με κυκλικές κινήσεις. Προσθέτουμε την κανέλα και το γάλα. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι. Παράλληλα ζυμώνουμε.

Βήμα3

Θα χρειαστούμε τόσο αλεύρι όσο να δημιουργηθεί μία ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας και να πλάθεται. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα για να πάνε παντού.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια λεμονιού

Βήμα4

Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψάκια. Παίρνουμε λίγο λίγο από τη ζύμη μας και τη δουλεύουμε λίγο με το χέρι. Τοποθετούμε το κομμάτι ζύμης πάνω στον πάγκο μας και με τα δύο χέρια σαν να είναι πλάστης ανοίγουμε μια λωρίδα πάχους 2 εκατοστού περίπου.

Βήμα5

Πιάνουμε τη λωρίδα και δημιουργούμε είτε κουλουράκια στρόγγυλα είτε πλεξούδες.

Βήμα6

Τοποθετούμε τα κουλουράκια μας στα ταψιά και ξεκινάμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να ψηθούν καλά από κάτω (αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη μερικά για να έχουν ακόμη πιο υπέροχη γεύση μετά το ψήσιμο).

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Κανέλας

Βήμα7

Στην αρχή βάζουμε το ταψί στη χαμηλή σκάλα του φούρνου μας και στη συνέχεια ανεβάζουμε σε ψηλότερη σκάλα. Μόλις ψηθούν τοποθετούμε τα κουλουράκια σε πιατέλες για να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε κουτιά. Διατηρούνται αρκετές ημέρες.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 12
Βαθμολογίστε τη συνταγή

12 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες