Κολοκυθοτυρόπιτα

2013-07-03
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

σπιτικό φύλλο για πίτα

3/4 της κούπας σπορέλαιο

λίγο νεράκι

για τη ζύμη

αλεύρι όσο πάρει για μία μαλακή ζύμη

2 ποτήρια νερό

1 φλιτζ. καφέ ξύδι

1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για τη γέμιση

6 μεσαία κολοκυθάκια

200 γραμμάρια φέτα

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο προαιρερικά

ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Συγκεντρώνουμε τα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σε μια λεκάνη. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα χέρια μας εύκολα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και κατόπιν, συνεχίζουμε.

Δείτε επίσης:  Πίτα με Μπρόκολο

Βήμα2

Κάνουμε τη ζύμη μας 8 μπαλάκια τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν και κατόπιν, τα ανοίγουμε σε λεπά φύλλα με έναν πλάστη.

Βήμα3

Αφού ετοιμάσουμε τα 8 φύλλα για την πίτα μας πάμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση! Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα4

Αφού βράσουμε τα κολοκυθάκια τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ και έπειτα τα βάζουμε στο μούλτι για να τα λιώσουμε. Αφού λιώσουμε τα κολοκυθάκια τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τη φέτα θρυμματισμένη, τον άνηθο, το γάλα, το αυγό χτυπημένο, αλατάκι και πιπεράκι.

Δείτε επίσης:  Μυζηθροτυρόπιτα με Σπιτικό Φύλλο

Βήμα5

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της γέμισης και κατόπιν είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε την πίτα μας. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το 1/4 της κούπας και στρώνουμς το πρώτο μας φύλλο. Με ένα πινέλο λαδώνουμε το φύλλο με αρκετό λάδι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας άλλα 3 φύλλα και κάθε φορά τα λαδώνουμε.

Βήμα6

Στη συνέχεια στρώνουμε τη γέμισή μας πάνω στα φύλλα. Πάνω από τη γέμιση επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία (στρώνουμε ένα ένα και ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο με ένα πινέλο) με τα υπόλοιπα 4 φύλλα που έχουμε. Με τα δάχτυλά μας κλείνουμε τα πλαϊνά της πίτας για να μην βγει έξω η γέμισή μας.

Δείτε επίσης:  Ζαμπονοκασερόπιτα

Βήμα7

Πάνω από την πίτα ρίχνουμε το υπόλοιπο σπορέλαιο, την χαράζουμε με την ανάποδη μεριά ενός μαχαιριού και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Βήμα8

Μόλις ψηθεί η πίτα μας βρέχουμε τα χέρια μας και στάζουμε λίγο νερό πάνω της. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα για λίγη ώρα και κατόπιν, σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.9 / 5)

4.9 5 19
Βαθμολογίστε τη συνταγή

19 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες