Κολοκυθάκια τηγανητά με σως γαουρτιού

2014-07-04
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 35m

Υλικά

  • 4 μέτρια κολοκυθάκια
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και με έναν ψιλόφλουδο καθαριστή αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος της φλούδας. Δεν την αφαιρούμε όλη αφήνουμε λίγο για να είναι πιο τραγανά τα κολοκυθάκια μας.

Δείτε επίσης:  Κουνουπίδι Σουφλέ

Βήμα2

Κόβουμε τα κολοκυθάκια με ένα μαχαίρι σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βήμα3

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε σπορέλαιο να κάψει και μόλις είναι έτοιμο περνάμε τα κολοκυθάκια από το αλεύρι και κατόπιν τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα4

Μόλις τηγανίσουμε όλα τα κολοκυθάκια τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού: ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα το σκόρδο σκόνη και λίγο πιπέρι.

Δείτε επίσης:  Σαρμαδάκια

Βήμα5

Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τα κολοκυθάκια και στο κέντρο προσθέτουμε λίγη σως γιαουρτιού. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες