Κολοκυθάκια Γιαχνί

2013-06-19
  • Servings : 4+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε κύβους
  • 4 πατάτες μεγάλες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι, πιπέρι καγιέν, μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους.

Δείτε επίσης:  Σπανακόρυζο

Βήμα2

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Έπειτα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να αχνιστούν για μερικά λεπτά.

Βήμα3

Κατόπιν, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα καρότα και το νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα κολοκυθάκια (για περίπου 40 λεπτά).

Δείτε επίσης:  Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Βήμα4

Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι καγιέν. Γίνεται λίγο πικάντικο γι' αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το μαύρο πιπέρι. Ανάλογα πως μας αρέσει να τρώμε τα φαγητά μας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες