Κοκκινιστοί κεφτέδες με μελιτζάνες

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

για τον κιμά

1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μαιντανό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φλιτζάνι του τσαγιού σχεδόν φρυγανιά
λίγο ξύδι
2 κουταλιές γάλα
 

για τη σάλτσα

2 με 3 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
2 φρέσκες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγο νερό
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη προαιρετικά 
 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ζυμώνουμε τα υλικά για τον κιμά και τον αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

Δείτε επίσης:  Πίτσα

Βήμα2

Βάζουμε το λάδι να κάψει και ετοιμάζουμε δίπλα ένα πιάτο με αλεύρι για το τηγάνισμα. Βουτάμε τους κεφτέδες μέσα στο αλεύρι και τους αλευρώνουμε καλά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και όσους βγάζουμε τους ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το πολύ λάδι από το χαρτί.

Βήμα3

Αν θέλουμε ψήνουμε τους κεφτέδες στο φούρνο στους 250 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δείτε επίσης:  Ροζ Μακαρονάδα με Σπιτικές Κοτομπουκιές

Βήμα4

Σε ένα μικρό τηγανάκι τηγανίζουμε τους κύβους μελιτζάνας (αφού τους βυθίσουμε σε αλατόνερο για λίγα λεπτά και κατόπιν, ξεπλένουμε καλά και στραγγίσουμε) για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα5

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφού το τσιγαρίσουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ιδρώσει προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Κατόπιν, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες, το χυμό ντομάτας και το νερό.

Δείτε επίσης:  Φασόλια Γίγαντες

Βήμα6

Μόλις πάρει μία βράση η σάλτσα προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το μαϊντανό, το βασιλικό και ανακατεύουμε.

Βήμα7

Έπειτα, προσθέτουμε στη σάλτσα τους κύβους μελιτζάνας και την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει. Τέλος, αφού δέσει η σάλτσα μας βάζουμε μέσα τους κεφτέδες, ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για 5'. Τώρα είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες