Κέικ σοκολάτας με κόκκινο κρασί
2014-11-12- Κατηγορία: Γλυκά, Κέικ
-
Εισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
- Servings : 12
- Χρόνος προετοιμασίας : 40m
- Χρόνος μαγειρέματος 50m
Μία άλλη διάσταση στο σοκολατένιο κέικ!!
Υλικά
- 3 αυγά
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1/2 κούπα κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- νιφάδες σοκολάτας
- λευκή και μαύρη κουβερτούρα ή άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το κρασί και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
Βήμα2
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Βήμα3
Προσθέτουμε τις νιφάδες και ανακατεύουμε μέχρι να πάνε παντού. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Βήμα4
Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν ψήθηκε το κέικ μας πριν το βγάλουμε από το φούρνο.
Βήμα5
Μόλις ψηθεί το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.
Βήμα6
Γαρνίρουμε με λιωμένη λευκή και μαύρη σοκολάτα ή με άχνη ζάχαρη.


Μέσος όρος βαθμολογίας
(5 / 5)
1 people rated this recipe