Κέικ με Κεράσια

2013-06-11
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 50m

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα κεράσια όχι πολύ ώριμα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • 1/2 κούπα γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνάκι λικέρ κεράσι προαιρετικά

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.

Δείτε επίσης:  Καριόκες

Βήμα2

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι και να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη. Τέλος, ρίχνουμε στο μείγμα τα κεράσια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα πολύ καλά.

Βήμα3

Βάζουμε τη ζύμη μας σε μία βουτυρωμένη φόρμα κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Δεν ανοίγουμε το φούρνο παρά μόνο μετά το πρώτο 30 λεπτο. Δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν έχει ψηθεί το κέικ μας (πρέπει να βγαίνει καθαρό).

Δείτε επίσης:  Γλυκό στο Λεπτό

Βήμα4

Μόλις ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να κρυώσει. Κατόπιν, το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα. Σερβίρεται είτε σκέτο είτε με γλυκό του κουταλιού κεράσι και απολαμβάνουμε ένα πρωινό ή απογευματινό καφεδάκι!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες