Κέικ Μανταρινιού

2014-02-15
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 50m

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 κούπα πολτοποιημένα μανταρίνια
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 φακελάκι (20 γραμμάρια) μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια (2 γραμμάρια)
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • ξύσμα από 3 μανταρίνια
  • 30 γραμμάρια αποξηραμένο κίτρο ψιλοκομμένο
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πολτοποιούμε τα μανταρίνια και συλλέγουμε το ξύσμα από 3 μανταρίνια.

Βήμα2

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Δείτε επίσης:  Αμυγδαλόπιτα

Βήμα3

Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα πολτοποιημένα μανταρίνια, τη βανίλια και το ξύσμα. Τέλος, προσθέτουμε μία-μία κούπα το αλεύρι και ταυτόχρονα χτυπάμε το μείγμα.

Βήμα4

Μόλις βάλουμε όλο το αλεύρι και το μείγμα μας αφρατέψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κίτρο. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα για να πάει παντού το κίτρο.

Βήμα5

Βάζουμε το μείγμα μας μέσα σε μια βουτυρωμένη στρόγγυλη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Δείτε επίσης:  Μελομακάρονα

Βήμα6

Μόλις ψηθεί το κέικ μας το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κατόπιν, ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα. Όταν κρυώσει τελείως πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε και σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες