Κέικ Κανέλας

2013-10-23
  • Servings : 16
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 50m

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1 και 3/4 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 3/4 κούπας γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο και το σπορέλαιο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.

Βήμα2

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά: μία μία κούπα ενώ χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα. Αφού προσθέσουμε όλο το αλεύρι και ανακατευτεί καλά το μείγμα μας, προσθέτουμε την κανέλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα3

Προσθέτουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου χωρίς να ανοίξουμε καθόλου την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Καλό είναι να βάλουμε το κέικ στην χαμηλή σκάλα του φούρνου για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Βήμα4

Αφού δούμε ότι πήρε χρώμα το κέικ μας μετά τα 45-50 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι να δούμε αν έχει ψηθεί από μέσα. Αν το ξυλάκι βγαίνει στεγνό τότε είναι έτοιμο το κέικ μας.

Βήμα5

Αφήνουμε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά και κατόπιν, ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα. Μόλις κρυώσει εντελώς πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες