Κανταίφι με τυριά

2016-02-07
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 200 γραμμάρια διάφορα τυριά τριμμένα
  • 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 2-3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια κανταίφι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • λίγη ρίγανη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, ξεπαγώνουμε το κανταίφι και το ανοίγουμε (το ξεμαλλιάζουμε δλδ) πάνω στον πάγκο μας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη και με τα χέρια μας βοηθάμε να πάνε παντού.

Δείτε επίσης:  Τρουφάκια Καρότου

Βήμα2

Το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και από πάνω βάζουμε κομματάκια βούτυρο.

Βήμα3

Ψήνουμε το κανταίφι στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Βήμα4

Μόλις κρυώσει το κανταίφι μας ετοιμάζουμε τη γέμιση: χτυπάμε τα αυγά, με το γιαούρτι το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε λίγα τριμμένα τυριά.

Δείτε επίσης:  Σουφλέ Τυριών

Βήμα5

Απλώνουμε το μπέικον πάνω από το κανταίφι και από πάνω προσθέτουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε το κανταίφι με τη θρυμματισμένη φέτα και τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.

Βήμα6

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες