Καλοκαιρινή Ροδακινόπιτα

2013-06-30
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 45m

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 2 και 1/2 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1/2 κούπα βούτυρο μαλακό
  • 1 κούπα νεκταρίνια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα χυμό ροδάκινο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό ροδάκινο και χτυπάμε με το μίξερ για 1'.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Σαβαγιάρ με Κρέμα

Βήμα2

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη βανίλια. Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα μας και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη. Τέλος, προσθέτουμε τα νεκταρίνια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Βήμα3

Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 45 λεπτά περίπου. Δεν θα πρέπει να ανοίξουμε καθόλου την πόρτα του φούρνου καθ' όλη τη διάρκεια του ψησίματος. Μετά τα 45 λεπτά ελέγχουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν έχει ψηθεί το κέικ μας. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε για 5' και κατόπιν, το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.

Δείτε επίσης:  Κέικ Μανταρινιού
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες