Γρανίτα-Η βασική συνταγή

2013-06-18
  • Servings : 8
  • Χρόνος προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος μαγειρέματος 4:00 h

Σπιτική Γρανίτα με όλες τις γεύσεις του καλοκαιριού!

Υλικά

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού
  • 2 κούπες πολτοποιημένα φρούτα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μία μικρή κατσαρόλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει και λιώσει καλά η ζάχαρη (μετά από 5' βρασμού περίπου) αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Δείτε επίσης:  Πίτσα στα Γρήγορα

Βήμα2

Επιλέγουμε ώριμα φρούτα όπως κεράσια, φράουλες, ροδάκινα, πεπόνι, καρπούζι, βερίκοκα και μπορούμε είτε να φτιάξουμε γρανίτα με μία γεύση είτε να μπερδέψουμε τις γεύσεις. Για παράδειγμα, ροδάκινο με κεράσια, κεράσια με βερίκοκο, καρπούζι με πεπόνι και ό,τι άλλους συνδυασμούς μπορούμε να φανταστούμε.

Βήμα3

Πολτοποιούμε τα φρούτα που επιλέξαμε στο μπλέντερ και συλλέγουμε 2 κούπες πολτό. Κατόπιν, προσθέτουμε το σιρόπι και λίγες σταγόνες λεμονιού στο μπλέντερ, χτυπάμε για 2' μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Έπειτα, τοποθετούμε το μείγμα σε μικρά ποτηράκια μιας χρήσης ή σε θήκες για γρανίτα. Βάζουμε από ένα ξυλάκι και έπειτα βάζουμε τα ποτηράκια στην κατάψυξη να παγώσουν για 4 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:  Πίτσα στα Γρήγορα

Βήμα4

Τέλος, μπορούμε να βάλουμε το μείγμα της γρανίτας και σε μεγαλύτερο σκεύος και να τη σερβίρουμε σε ποτήρι. Απλά τοποθετούμε την γρανίτα σε ένα μεγάλο μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Μετά από 2 ώρες το χτυπάμε πάλι με το μίξερ για λίγο και ξανά στην κατάψυξη. Σερβίρουμε σε ποτήρι και απολαμβάνουμε.

Δείτε επίσης:  Πίτσα στα Γρήγορα
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 22
Βαθμολογίστε τη συνταγή

22 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες