Γλυκό Ροδάκινο

2013-07-26

Υλικά

  • 50 κομμάτια ροδάκινα συμπύρηνα (δηλαδή 25 ολόκληρα ροδάκινα)
  • 1200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ασβεστόνερο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά πλένουμε τα ροδάκινα τα κόβουμε στα δύο και τα ξεφλουδίζουμε. Έχουμε δίπλα μας μία λεκάνη με νερό για να τα βάζουμε μέσα. Μόλις τελειώσουμε με το καθάρισμα των ροδάκινων με ένα πιρούνι τρυπάμε δύο φορές το κάθε κομμάτι.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Φράουλα

Βήμα2

Για το ασβεστόνερο: διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας σβησμένο ασβέστη σε 2 λίτρα νερό! Βάζουμε το ασβεστόνερο σε μια μεγάλη λεκάνη και τοποθετούμε μέσα τα ροδάκινα. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να διαλυθεί τελείως ο ασβέστης. Θα αφήσουμε τα ροδάκινα στον ασβέστη για 3 ώρες. Κατά διαστήματα, θα πρέπει να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα προσεκτικά το νερό για να μην αφήσουμε τον ασβέστη να κάτσει στον πάτο της λεκάνης.

Δείτε επίσης:  Γλυκό κολοκύθι

Βήμα3

Κατόπιν, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε αρκετές φορές με μπόλικο νερό. Τα στραγγίζουμε και πάλι καλά και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν.

Βήμα4

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 7′. Ρίχνουμε τα ροδάκινα, τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 30′ περίπου ξαφρίζοντας μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Φυρίκι

Βήμα5

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να σταθούν ως την επόμενη μέρα. Ξαναβράζουμε για 2' την επόμενη μέρα το γλυκό και το βάζουμε σε καθαρά και στεγνά βάζα όσο είναι ακόμα ζεστό. Το αφήνουμε να κρυώσει αναποδογυρίζοντας τα κλειστά μας βάζα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 19
Βαθμολογίστε τη συνταγή

19 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες