Δροσιστικό Γλυκό Ψυγείου σαν…Πουτίγκα

2014-07-12
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 10m

Υλικά

  • 2 πακέτα cream crackers
  • 1 κουτί μόρφατ σαντιγί
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 3 ποτήρια νερό
  • 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • νιφάδες σοκολάτας για το γαρνίρισμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού πορτοκαλάδα
  • 1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε την πορτοκαλάδα σε ένα μπολ και βουτάμε μέσα λίγα λίγα τα μπισκότα για 2-3 δευτερόλεπτα.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα Ροδάκινο

Βήμα2

Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο και ετοιμάζουμε την κρέμα μας.

Βήμα3

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 3 ποτήρια νερό και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα δύο υλικά.

Βήμα4

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να διαλυθούν τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει η κρέμα ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει.

Δείτε επίσης:  Εκμέκ Κανταΐφι

Βήμα5

Μόλις πήξει η κρέμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο την κρέμα να κρυώσει.

Βήμα6

Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και έπειτα, χτυπάμε τη μόρφατ με τη ζάχαρη άχνη το μίξερ μέχρι να διογκωθεί.

Βήμα7

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα και με ένα κορνέ κάνουμε διάφορα σχέδια.

Δείτε επίσης:  Καλοκαιρινή Ροδακινόπιτα

Βήμα8

Γαρνίρουμε με τις νιφάδες σοκολάτας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες