Γλυκό Καρυδάκι
2014-06-25- Κατηγορία: Γλυκά, Του Κουταλιού
-
Εισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
Είναι ένα από τα πιο δύσκολα γλυκά του κουταλιού αλλά πιστέψτε με αξίζει και η αναμονή και ο κόπος! Τρυφερά και αμέστωτα καρυδάκια θα βρούμε το μήνα Μάιο! Διαφορετικά όταν γίνουν τα καρύδια θα αρκεστούμε σε μία καρυδόπαστα ή καρυδόπιτα.
Υλικά
Αρχικά, θα πρέπει να διαλέξουμε μικρά και τρυφερά καρυδάκια. Τα τρυπάμε με μία μεγάλη βελόνα για να δούμε αν περνάει εύκολα. Αν δεν περνάει εύκολα δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για γλυκό τα καρυδάκια. Με τον ψιλόφλουδο καθαριστή αφαιρούμε την φλούδα από τα καρυδάκια και με ένα μαχαιράκι κόβουμε από πάνω και από κάτω το κοτσανάκι. Φοράμε γάντια γιατί τα καρυδάκια θα βάψουν τα χέρια μας και θα αργήσει πολύ να φύγει το χρώμα. Βάζουμε τα καρυδάκια σε μια λεκάνη με νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για 21 μέρες. Κάθε μέρα αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Θα δούμε ότι βγάζουν μαύρο χρώμα και ότι δημιουργείται μία μεμβράνη στην επιφάνεια του νερού. Μόλις το ζουμί από μαύρο γίνει προς το καφέ και τα καρυδάκια μαυρίσουν καταλαβαίνουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην υπόλοιπη διαδικασία. Στραγγίζουμε τα καρυδάκια και τα σκουπίζουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά περίπου 3-4 φορές αλλάζοντας το νερό κάθε φορά. Τα βγάζουμε από το νερό τα στραγγίζουμε και με το χέρι μας τα ζουλάμε για να φύγει το νερό από μέσα. Καρφώνουμε το γαρύφαλλο στα καρυδάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά. Αφού βράσουν προσθέτουμε μέσα τα καρυδάκια και αφήνουμε το γλυκό σε μέτρια φωτιά να βράσει. Μετά από 20 λεπτά κλείνουμε το μάτι και την επόμενη ημέρα ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει. Καλό είναι να δέσουμε το γλυκό στο τρίτο βράσιμο όπου θα προσθέσουμε τη γλυκόζη και το ξυνό. Αφού δέσει το γλυκό μας το βάζουμε σε καθαρά και στεγνά βάζα και τα κλείνουμε. Διατηρείται σε δροσερό μέρος.Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Βήμα2
Βήμα3
Βήμα4
Βήμα5
Βήμα6
Βήμα7


Μέσος όρος βαθμολογίας
(4.7 / 5)
3 people rated this recipe