Γλυκό Φράουλα

2013-08-13

Υλικά

  • 2 κιλά φράουλες αγουρωπές και μικρές όσο γίνεται
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  • 1 και 1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το πράσινο μέρος τους.

Βήμα2

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη και βράσει το σιρόπι για 3 λεπτά προσθέτουμε τις φράουλες και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά. Με ένα στεγνό κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.

Βήμα3

Αφήνουμε το γλυκό μας να δέσει στο σιρόπι του και μόλις κρυώσει το τοποθετούμε σε βάζα. Τα βάζα που θα βάλουμε το γλυκό μας πρέπει να είναι στεγνά γι' αυτό τα σκουπίζουμε με χαρτί.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Κεράσι 2ος τρόπος

Βήμα4

Για να ελέγξετε αν το σιρόπι έδεσε μπορείτε να κάνετε το εξής: να στάξετε με ένα κουταλάκι μία σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι σας και να δείτε αν στέκεται. Τότε το σιρόπι μας έχει δέσει!

FavoriteLoadingΕισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες