Γλυκό Φυρίκι

2013-11-24
  • Servings : 35

Υλικά

  • 35 μεσαίου μεγέθους φιρίκια
  • ασβεστόνερο
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε καλά τα φιρίκια τα στεγνώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι προσέχοντας να μην αλλοιώσουμε το σχήμα τους. Με το ειδικό εργαλείο αφαίρεσης κουκουτσιών αφαιρούμε το μέρος όπου υπάρχουν τα κουκούτσια. Θα δημιουργηθεί μία τρύπα στο κέντρο από κάθε φιρίκι.

Δείτε επίσης:  Σπιτικά τρουφάκια της γιαγιάς

Βήμα2

Για το ασβεστόνερο: διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας σβησμένο ασβέστη σε 2 λίτρα νερό! Κάνουμε 2-3 τρύπες σε κάθε φιρίκι για να μπει μέσα ο ασβέστης και να τα σκληρύνει όσο πρέπει. Βάζουμε τα φιρίκια μέσα στο ασβεστόνερο να σταθούν 3 ώρες. Κατά διαστήματα, θα πρέπει να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα προσεκτικά το νερό για να μην αφήσουμε τον ασβέστη να κάτσει στον πάτο της λεκάνης. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε αρκετές φορές με μπόλικο νερό. Τα στραγγίζουμε και πάλι καλά και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Φράουλα

Βήμα3

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το σιρόπι για 7′. Ρίχνουμε τα φιρίκια, τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 30′ περίπου ξαφρίζοντας μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.

Βήμα4

Κατεβάζουμε το γλυκό μας από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί ως την επόμενη μέρα. Ξαναβράζουμε για 2' την επόμενη μέρα το γλυκό και το βάζουμε σε καθαρά και στεγνά βάζα όσο είναι ακόμα ζεστό. Το αφήνουμε να κρυώσει αναποδογυρίζοντας τα κλειστά μας βάζα.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Σύκο
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες