Γεμιστές Πιπεριές Τουρσί

2013-09-09

Υλικά

  • 12-15 πιπεριές κόκκινες και πράσινες μεγάλες για γέμισμα
  • 1 μικρό λάχανο
  • 4 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
  • 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές προαιρετικά
  • 3 φλιτζανάκια του καφέ ξύδι
  • 3 φλιτζανάκια του καφέ σπορέλαιο
  • 3 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 και 1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ξινό
  • βρασμένο νερό
  • 3 βάζα των 1500 ml

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας. Με ένα μεγάλο μαχαίρι χοντροκόβουμε το λάχανο. Κατόπιν, κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και τα καρότα σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το σέλινο. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αλατίζουμε. Με τα χέρια μας τα "τρίβουμε" για να μαλακώσουν λίγο.

Δείτε επίσης:  Τουρσί

Βήμα2

Πλένουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές που θα γεμίσουμε. Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση που ετοιμάσαμε πιέζοντας καλά με τα χέρια μας για να χωρέσει όσο περισσότερη γίνεται. Βάζουμε τις πιπεριές σε κάθε βάζο ενώ τις πιέζουμε για να μην αφήσουμε κενά στο βάζο.

Βήμα3

Όταν φτάσουμε στο πάνω μέρος γεμίζουμε το υπόλοιπο βάζο με λίγη επιπλέον γέμιση. Στη συνέχεια, βάζουμε σε κάθε βάζο από 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι, 1 φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο, 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ξινό.

Δείτε επίσης:  Σαλάτα λάχανο - καρότο

Βήμα4

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός βάζουμε μέσα τα καπάκια από τα βάζα και τα ζεματίζουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα5

Με ένα μπρίκι βάζουμε νερό σε κάθε βάζο και με ένα μαχαιράκι σπρώχνουμε τα λαχανικά μέσα στο βάζο. Γεμίζουμε το κάθε βάζο με νερό μέχρι κάτω από το χείλος του βάζου αλλά προσέχουμε να καλύπτονται τα λαχανικά μας.

Δείτε επίσης:  Σαλάτα με Φαντασία

Βήμα6

Όσο είναι ζεστά τα βάζα κλείνουμε με το καπάκι και τα αναποδογυρίζουμε με μία πετσέτα. Τα αφήνουμε έτσι για ένα βράδυ και κατόπιν τα φυλάμε σε δροσερό μέρος.

Βήμα7

Αν μας περισσέψει γέμιση μπορούμε να τη βάλουμε σε ένα μικρότερο βάζο (των 750 ml για παράδειγμα) μαζί με 1 φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο, 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι, 1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ξινό και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Γεμίζουμε με βραστό νερό και σφραγίζουμε με ένα καπάκι.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 12
Βαθμολογίστε τη συνταγή

12 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες