Γαλοπούλα γεμιστή

2014-12-31
  • Servings : 10+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος μαγειρέματος 5:00 h

Υλικά

1 γαλοπούλα (3,5 kg περίπου)

αλάτι. πιπέρι, ρίγανη

προαιρετικά 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ

βιτάμ

λίγη μουστάρδα προαιρετικά

για τη γέμιση

5 κρεμμυδάκια φρέσκα

300 γραμμάρια συκωτάκια κότας

1 νεροπότηρο ρύζι καρολίνα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

μαυροπίπερο, αλάτι

3 ή 4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

1 φλιτζανάκι του καφέ μαύρες σταφίδες

4-5 κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα

Δείτε επίσης:  Κέικ με ρόδι και καρύδια

1/4 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κουρκουμά

1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τη γαλοπούλα.

Βήμα2

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κάρυ αν θέλουμε στη γαλοπούλα, την τοποθετούμε σε μία γάστρα και πάμε να ετοιμάσουμε τη γέμισή μας.

Βήμα3

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και μετά βάζουμε τα συκωτάκια να τσιγαριστούν και αυτά. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και το μαυροπίπερο.

Δείτε επίσης:  Γαλοπούλα με γλάσο από καραμελωμένα κρεμμύδια

Βήμα4

Προσθέτουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε και αυτό. Συνεχίζουμε προσθέτοντας αλάτι, τον άνηθο, τον κουρκουμά και το σκόρδο. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις σταφίδες και τα κάστανα.

Βήμα5

Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και γεμίζουμε τη γαλοπούλα με τη γέμιση.

Βήμα6

Αλείφουμε τη γαλοπούλα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με βιτάμ και λίγη μουστάρδα προαιρετικά. Δένουμε τα πόδια της γαλοπούλας με σπάγκο μαγειρικής για να μην μας ανοίξει στο ψήσιμο.

Δείτε επίσης:  Στήθος Γαλοπούλας με Χυμό Πορτοκαλιού

Βήμα7

Προσθέτουμε λίγο νεράκι στη γάστρα μας. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 150 βαθμούς περίπου για 4-5 ώρες.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες