Φωλιές κανταΐφι με παγωτό

2013-08-07
  • Servings : 16
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υπέροχο καλοκαιρινό γλύκισμα…Δοκιμάστε το!!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κανταΐφι (1 πακέτο)
  • 80 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • παγωτό για το σερβίρισμα
  • αμύγδαλο φιλέ για το σερβίρισμα
  • σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
  • 16 ατομικά φορμάκια

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, ανοίγουμε ("ξεμαλλιάζουμε") το κανταΐφι πάνω στον πάγκο μας. Το χωρίζουμε σε 16 λωρίδες και με την κάθε μία δημιουργούμε από μία φωλιά σε κάθε ατομικό φορμάκι. Τα φορμάκια καλό είναι να τα αλείψουμε με λίγο βούτυρο πριν ξεκινήσουμε να δημιουργούμε τις φωλιές.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Φυρίκι

Βήμα2

Περιχύνουμε κάθε φωλιά με λίγο βούτυρο και στη συνέχεια τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το κανταΐφι μας. Όση ώρα ψήνονται οι φωλιές μας ετοιμάζουμε το σιρόπι μας: βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.

Δείτε επίσης:  Κορμός σοκολάτας από κουραμπιέδες σε 10 λεπτά

Βήμα3

Αφού ψηθούν τα φορμάκια τα σιροπιάζουμε ελαφρά με το κρύο πλέον σιρόπι. Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ορθογώνιο μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Βήμα4

Μόλις κρυώσουν εντελώς και θέλουμε να σερβίρουμε βάζουμε σε κάθε φωλιά μία μπάλα παγωτό. Γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ και σιρόπι σοκολάτας και κατόπιν, σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:  Παστάκια με καραμελωμένα αμύγδαλα
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες