Εύκολη Κρεμμυδόπιτα σε 15 λεπτά

2013-09-05
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 35m

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • νερό όσο τραβήξει η ζύμη
  • 5-6 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε ροδέλες προαιρετικά
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγο χλιαρό νερό
  • λίγο βιτάμ

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα ή ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέσα και προσθέτουμε το αλάτι και λίγο νερό. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται και ενδεχομένως να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι αν η ζύμη δεν ξεκολλάει από τα χέρια μας κάποια στιγμή.

Δείτε επίσης:  Χοιρινό μελένιο με αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα

Βήμα2

Αφού φτιάξουμε τη ζύμη τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου. Έπειτα τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο που θα έχει το μέγεθος του ταψιού.

Βήμα3

Λαδώνουμε το ταψί και στη συνέχεια στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τις πιπεριές.

Δείτε επίσης:  Μοσχαράκι με Χυλοπίτες

Βήμα4

Κατόπιν, προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο σε μέτρια φωτιά να τσιγαριστούν και οι ντομάτες.

Βήμα5

Έπειτα, αδειάζουμε τη γέμιση στο φύλλο που στρώσαμε στο ταψί και από πάνω στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε προσεκτικά την πίτα στις άκρες με τα δάχτυλά μας.

Δείτε επίσης:  Ομελέτα με Μακαρόνια

Βήμα6

Αλείφουμε την πίτα με λίγο χλιαρό νερό τη χαράζουμε με την ανάποδη μεριά ενός μαχαιριού και ψήνουμε στο φούρνο στους 200-220 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

Βήμα7

Μόλις βγάλουμε την πίτα από το φούρνο ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, αλείφουμε με λίγο βιτάμ και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να μαλακώσει το φύλλο.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 24
Βαθμολογίστε τη συνταγή

24 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες