Δροσιστικό επιδόρπιο με κρέμα ροδάκινου και χαλβά

2014-07-27
  • Servings : 12
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

 

Για να ετοιμάσουμε το σιμιγδαλένιο χαλβά ακολουθούμε την παραδοσιακή «Συνταγή της Γιαγιάς» που θα βρείτε εδώ!

Υλικά

  • 2 κούπες γάλα
  • 6 μέτρια ροδάκινα
  • 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 κοφτό στη μύτη κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 4 σταγόνες κονιάκ

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αφού ετοιμάσουμε το σιμιγδαλένιο χαλβά τον μοιράζουμε σε 12 ατομικά μπολάκια σε μία λεπτή στρώση πάχους 1-2 εκατοστών.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Σοκολατίνα

Βήμα2

Αφήνουμε τα μπολάκια στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα μας: Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την καστανή ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν.

Βήμα3

Ανακατεύουμε που και που για να μην μας κολλήσει. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Δείτε επίσης:  Παστάκια με καραμελωμένα αμύγδαλα

Βήμα4

Κατόπιν, προσθέτουμε τον πολτό από τα ροδάκινα στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα για να διαλυθεί. Προσθέτουμε την κανέλα και το κονιάκ.

Βήμα5

Μόλις η κρέμα μας αρχίσει να βράζει πρέπει να ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για να μην μας κολλήσει. Αφού πήξει η κρέμα μας ελαφρά αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κατόπιν, την μοιράζουμε στα ατομικά μπολάκια με το σιμιγδαλένιο χαλβά.

Δείτε επίσης:  Εύκολη κρέμα με φράουλες σε φόρμα

Βήμα6

Βάζουμε στο ψυγείο τα μπολάκια να παγώσουν και σερβίρουμε μόλις σταθεροποιηθεί η κρέμα μας (περίπου 5-6 ώρες μετά).

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες