Cupcakes με τρούφα και γαλάζιο γλάσο

2014-11-29
  • Servings : 40+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπα βιτάμ
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τρούφα
  • 1/2 κοφτό στη μύτη κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • λίγη κανέλα
  • 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε το βιτάμ και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Δείτε επίσης:  Σοκολατένια Cupcakes

Βήμα2

Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να προσθέσουμε όλο το αλεύρι. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και την τρούφα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μία σπάτουλα.

Βήμα3

Τοποθετούμε χαρτάκια σε αντικολλητικές θήκες και βάζουμε σε κάθε χαρτάκι μιάμιση κουταλιά της σούπας από μείγμα μας.

Δείτε επίσης:  Κορμός Σκαντζόχοιρος

Βήμα4

Ψήνουμε τα κεκάκια στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Μόλις ψήσουμε όλα τα κεκάκια τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κατόπιν, τα βγάζουμε από τις αντικολλητικές θήκες.

Βήμα5

Για το γλάσο ανακατεύουμε τυρί κρέμα με άχνη ζάχαρη, 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και λίγο τριμμένο μπισκότο.

Βήμα6

Στολίζουμε κάθε κεκάκι με λίγο γλάσο και ένα μικρό μπισκοτάκι.

Δείτε επίσης:  Cupcakes λεμονιού με τζίντζερ και λευκή σοκολάτα
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες