Cupcakes λεμονιού με τζίντζερ και λευκή σοκολάτα

2014-05-18
  • Servings : 24+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1/2 κούπα βιτάμ
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 50 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα τριμμένη
  • προαιρετικά ψιλοκομμένο πεπόνι αποξηραμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι ή αλλιώς 2 κουταλάκια του γλυκού)
  • 1 βανίλια (2 γραμμάρια)
Δείτε επίσης:  Τούρτα των ερωτευμένων

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Βήμα2

Κατόπιν, προσθέτουμε το βιτάμ, το σπορέλαιο, το γάλα, το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.

Βήμα3

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σιγά σιγά στη ζύμη μας ενώ παράλληλα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.

Δείτε επίσης:  Σοκολατένια τούρτα "φράχτης"

Βήμα4

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο αποξηραμένο πεπόνι και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε ατομικά χάρτινα φορμάκια για cupcakes, πασπαλίζουμε με λευκή κουβερτούρα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.

Βήμα5

Μόλις ψηθούν τα cupcakes προσθέτουμε λίγη επιπλέον τριμμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:  Ρολάκια με μοσχαράκι και μελιτζάνες

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες