Σοκολατένια Cupcakes

2013-02-11
  • Servings : 12-15
  • Χρόνος προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος μαγειρέματος 10m

Υλικά

3 κούπες αλεύρι

1 μπέκιν

2 κούπες ζάχαρη

4 αυγά

250 γραμμάρια βιτάμ

ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

1 βανίλια

3 κουταλιές της σούπας κακάο

κομμάτια σοκολάτας ή σταγόνες σοκολάτας

για τη διακόσμηση

200 ml κρέμα γάλακτος κρύα

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

κερασάκια φρουί γλασέ

χρωματιστή ή μαύρη τρούφα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο τα φορμάκια σιλικόνης ή άλλα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για τα cupcakes μας.

Δείτε επίσης:  Γλυκό Καρυδάκι

Βήμα2

Ρίχνουμε τα υλικά όλα μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.

Βήμα3

Κατόπιν ελέγχουμε αν τη ζύμη μας και αν είναι πολύ υγρή ρίχνουμε λίγο ακόμα αλέυρι (μισή κούπα) και ξαναχτυπάμε το μείγμα μας. Αν η ζύμη είναι ακόμα νερουλή ρίχνουμε ακόμα μισή κούπα αλεύρι.

Βήμα4

Μετά γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι τη μέση περίπου και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά περίπου.

Δείτε επίσης:  Κέικ με Μαρμελάδα

Βήμα5

Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν ψήθηκαν στην μισή ώρα (αν βγαίνει στεγνό τότε έχουν ψηθεί και μπορούμε να τα βγάλουμε από το φούρνο).

Βήμα6

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και κατόπιν, τα ξεφορμάρουμε.

Βήμα7

Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και μετά φτιάχνουμε τη σαντιγί.

Δείτε επίσης:  Εκμέκ με Τσουρέκι

Βήμα8

Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι η σαντιγί μας να γίνει αφράτη.

Βήμα9

Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και έπειτα τοποθετούμε τη σαντιγί σε ένα κορνέ.

Βήμα10

Γαρνίρουμε τα cupcakes με τη σαντιγί και διακοσμούμε είτε με κερασάκια φρουί γλασέ είτε με τρούφα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες