Cheesecake σοκολάτας με βατόμουρο

2014-10-10
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 3:00 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ

125 γραμμάρια μαργαρίνη

2 κουταλιές της σούπας νιφάδες σοκολάτας

για την κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

400 γραμμάρια τυρί κρέμα

250 ml κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη

2 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού κακάο

για το γλάσο σοκολάτας

100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος

100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

γλυκό του κουταλιού βατόμουρο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε ελαφριά σαντιγί. Δεν την χτυπάμε μέχρι να σφίξει πολύ αλλά ίσα ίσα να στέκεται.

Βήμα2

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο να παγώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα μαζί με τις νιφάδες σοκολάτας. Δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

Δείτε επίσης:  Cheesecake Τούρτα με Σάλτσα Φράουλας

Βήμα3

Στρώνουμε σε μια πιατέλα τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι για να μας βοηθήσει στο σχήμα. Πατάμε καλά με ένα κουτάλι τα μπισκότα για να σταθεροποιηθούν. Προσπαθούμε τις άκρες να τις κάνουμε λίγο πιο ψηλές σαν το σχήμα μιας τάρτας. Βάζουμε την πιατέλα στην κατάψυξη για 10' περίπου όσο θα ετοιμάζουμε την κρέμα μας.

Δείτε επίσης:  Cheesecake Ροδάκινο

Βήμα4

Χτυπάμε με το μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας. Αφού χτυπήσουμε το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα βγάζουμε τη σαντιγί από το ψυγείο για να την ενσωματώσουμε μέσα στο μείγμα μας.

Βήμα5

Προσθέτουμε τη μισή σαντιγί αρχικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα6

Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο μείγμα από τα μπισκότα. Δημιουργούμε μία παχιά και επίπεδη στρώση. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Δείτε επίσης:  Cheesecake

Βήμα7

Μετά τις 3 ώρες βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και αφαιρούμε το τσέρκι. Ετοιμάζουμε το γλάσο μας: βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα κομματιασμένη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Βήμα8

Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και κατόπιν, το απλώνουμε πάνω στο cheesecake μας. Προσθέτουμε γλυκό βατόμουρο και στολίζουμε σύμφωνα με την προτίμησή μας.

Βήμα9

Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες