Cheesecake Ροδάκινο

2013-05-31
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 3:00 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ

125 γραμμάρια μαργαρίνη

για την κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

400 γραμμάρια τυρί κρέμα

250 ml κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη

4 ροδάκινα μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένα

για τη διακόσμηση

σιρόπι από γλυκό κεράσι

1 ροδάκινο κομμένο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε ελαφριά σαντιγί. Δεν την χτυπάμε μέχρι να σφίξει πολύ αλλά ίσα ίσα να στέκεται.

Βήμα2

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο να παγώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα. Δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

Δείτε επίσης:  Τούρτα του 5λέπτου!

Βήμα3

Στρώνουμε σε μια πιατέλα τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι για να μας βοηθήσει στο σχήμα. Πατάμε καλά με ένα κουτάλι τα μπισκότα για να σταθεροποιηθούν. Προσπαθούμε τις άκρες να τις κάνουμε λίγο πιο ψηλές σαν το σχήμα μιας τάρτας. Βάζουμε την πιατέλα στην κατάψυξη για 10' περίπου όσο θα ετοιμάζουμε την κρέμα μας.

Δείτε επίσης:  Εύκολη Καρυδόπιτα

Βήμα4

Πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Θα πρέπει τα ροδάκινα που θα χρησιμοποιήσουμε να μην είναι πολύ ώριμα αλλά να είναι σφιχτά.

Βήμα5

Χτυπάμε με το μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας. Αφού χτυπήσουμε το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί κρέμα βγάζουμε τη σαντιγί από το ψυγείο για να την ενσωματώσουμε μέσα στο μείγμα μας.

Βήμα6

Προσθέτουμε τη μισή σαντιγί αρχικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά.

Δείτε επίσης:  Φορμάκια με Σαντιγί

Βήμα7

Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω από τα μπισκότα. Δημιουργούμε μία παχιά και επίπεδη στρώση. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Βήμα8

Μετά τις τρεις ώρες το γλυκό μας έχει παγώσει και μπορούμε να το διακοσμήσουμε. Μία ωραία πρόταση είναι να ρίξουμε λίγο σιρόπι από γλυκό κεράσι στο κέντρο και να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας με ψιλοκομμένα ροδάκινα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες