Κανταΐφι με καρύδια

2012-12-04
  • Servings : 24+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

1 κουτί καταίφι (500 γραμμάρια)
2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα ( 300 γραμμάρια )
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
250 γραμμάρια βούτυρο

για το σιρόπι

4 φλιτζάνια νερό
6 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
λίγο ξύσμα λεμονιού
1 με 2 ξυλάκια κανέλα
 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ξεπαγώνουμε καλά το καταίφι χωρίς να το βγάλουμε από την συσκευασία του.

Βήμα2

Απλώνουμε το καταίφι.

Βήμα3

Το κόβουμε κατά μήκος σε 5 ίσα μέρη και χωρίζουμε κάθε μέρος σε 6 κομμάτια.

Δείτε επίσης:  Χαλβάς Φαρσάλων

Βήμα4

Αναμειγνύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά , την κανέλα και τη ζάχαρη.

Βήμα5

Βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση στο κάθε φύλλο αφού το βουτυρώσουμε καλά.

Βήμα6

Τυλίγουμε σε ρολό, φέρνοντας προς τα μέσα το καταίφι που προεξέχει για να κλείσουμε τις άκρες.

Βήμα7

Κάνουμε το ίδιο για τα υπόλοιπα κομμάτια.

Βήμα8

Βάζουμε το ένα πλάι στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Δείτε επίσης:  Τάρτα Μπισκότου Πειρασμός

Βήμα9

Σκεπάζουμε το κανταΐφι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς περίπου για 20'.

Βήμα10

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Προσέχουμε να μην μας καεί. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από τον κάθε φούρνο.

Βήμα11

Βγάζουμε το καταίφι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Δείτε επίσης:  Βάφλες στη στιγμή!

Βήμα12

Βράζουμε επί 5'-7' τα υλικά για το σιρόπι και σιροπιάζουμε σιγά-σιγά το κρύο γλυκό μας με το ζεστό (και όχι καυτό) σιρόπι. {Το μυστικό για να μην μας λασπώσει είναι: ζεστό σιρόπι-κρύο κανταΐφι!!}

Καλή σας επιτυχία!!!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.8 / 5)

3.8 5 75
Βαθμολογίστε τη συνταγή

75 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες