Λευκή Τούρτα με ξηρούς καρπούς και έκπληξη σοκολάτας

2013-01-27
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

1 δόση παντεσπάνι βανίλιας

1 φακελάκι μους σοκολάτας

λίγο σιρόπι από κομπόστα ή λίγο λικέρ (ότι προτιμάτε)

μερικές φέτες κομπόστα ροδάκινο ψιλοκομμένες

1 φακελάκι σαντιγί

γάλα όσο γράφουν οι συσκευασίες από τη μους και τη σαντιγί

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

1 κουταλιά κανέλα

σιρόπι σοκολάτας

 

Εδώ θα βρείτε την συνταγή για το παντεσπάνι βανίλιας

 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Τοποθετούμε το ένα κομμάτι από παντεσπάνι στην πιατέλα που θα φτιάξουμε την τούρτα.

Δείτε επίσης:  Κέικ Δίχρωμο

Βήμα2

Ραντίζουμε με το σιρόπι ή με το λικέρ προσέχοντας να βρέξουμε παντού το παντεσπάνι όχι όμως πάρα πολύ.

Βήμα3

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φέτες από την κομπόστα ροδάκινο (ή από άλλο γλυκό του κουταλιού που σας αρέσει) και χτυπάμε στο μίξερ τη μους με όσο γάλα γράφει πάνω η συσκευασία της.

Βήμα4

Απλώνουμε τη μους πάνω στο παντεσπάνι και δημιουργούμε την πρώτη στρώση της τούρτας μας.

Δείτε επίσης:  Πατσαβουρόπιτα

Βήμα5

Προσέχουμε να είναι όσο πιο επίπεδη γίνεται η στρώση της μους.

Βήμα6

Τοποθετούμε πάνω από τη μους και το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι μας και το ραντίζουμε και αυτό είτε με σιρόπι είτε με λικέρ.

Βήμα7

Χτυπάμε τη σαντιγί με όσο γάλα αναγράφεται στη συσκευασία και την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι μας.

Βήμα8

Καλύπτουμε την τούρτα γύρω γύρω με την σαντιγί ώστε να μην έχει πουθενά κενά.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Μπισκότου

Βήμα9

Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού φτιάχνουμε σχεδιάκια περιμετρικά αλλά και στην κορυφή της τούρτας μας.

Βήμα10

Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα φιστίκια Αιγίνης και την κανέλα και πασπαλίζουμε την τούρτα.

Βήμα11

Από το μείγμα των ξηρών καρπών ρίχνουμε και περιμετρικά της τούρτας.

Βήμα12

Τέλος, παίρνουμε το σιρόπι σοκολάτας και κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες