Ντιπ με Γιαούρτι

2013-02-16
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m

Υλικά

  • 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • για πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.

Δείτε επίσης:  Μακαρονάδα Λαχανικών!!

Βήμα2

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού (και προαιρετικά το λιωμένο σκόρδο) ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα3

Αφού κρυώσει ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το ντιπ μας.

Βήμα4

Σερβίρουμε είτε σε ένα μικρό μπολάκι στο πιάτο του κάθε καλεσμένου μας είτε σαν σάλτσα για να συνοδεύσει το μεζεδάκι μας (ψητό ή μαγειρευτό κρέας).

Δείτε επίσης:  Τσιριχτά
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες