Τονομακαρονάδα

2012-12-22
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα τόνου (περίπου 250 γραμμάρια)
  • ελιές μαύρες καθαρισμένες χωρίς τα κουκούτσια
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • χυμό ντομάτας 1 φλιτζάνι του τσαγιού αραιωμένο με λίγο νερό
  • λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Βήμα2

Κατόπιν, τα βάζουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό μπολ και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Δείτε επίσης:  Ροζ Μακαρονάδα με Σπιτικές Κοτομπουκιές

Βήμα3

Για τη σάλτσα μας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε εκεί το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον τόνο και τις ελιές.

Βήμα4

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας που τον αραιώσαμε με λίγο νεράκι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει καλά.

Βήμα5

Προς το τέλος, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Δείτε επίσης:  Σαλάτα με Κόκκινο λάχανο

Βήμα6

Σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστή η μακαρονάδα μας και στολίζουμε το πιάτο με ένα κλωναράκι μαϊντανό.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 13
Βαθμολογίστε τη συνταγή

13 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες