Σάλτσα Ντομάτας της Γιαγιάς

2012-10-29

Υλικά

3 κιλά ντοματάκια

1 κουτ. σούπας αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη

προαιρετικά αν θέλετε να γίνει πικάντικη

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ή 1 καυτερή πιπεριά

μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε τα ντοματάκια στο μούλτι να λιώσουν και μετά τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το αλάτι και τη ζάχαρη να βράσουν για 20' περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δείτε επίσης:  Αυγολέμονο

Βήμα2

Για την πικάντικη σάλτσα στην φάση αυτή τοποθετούμε και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και τα βράζουμε όλα μαζί.

Βήμα3

Αφού πάρουν 3 βράσεις σβήνουμε το μάτι και τοποθετούμε τη σάλτσα ζεστή σε βάζα τα σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε.

Βήμα4

Τα βάζα τα αφήνουμε έτσι αναποδογυρισμένα μέχρι την επόμενη μέρα.

Δείτε επίσης:  Σπιτικό Τζατζίκι

Βήμα5

Έτσι μπορούμε να έχουμε τη δική μας σπιτική σάλτσα ντομάτας για όλο το χρόνο αν κάνουμε περισσότερη ποσότητα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες