Πιροσκί με πατάτα, τυρί ή κιμά

2012-11-25

Υλικά

λάδι για τηγάνισμα

1 κουταλάκι αλάτι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

2 φλιτζάνια αλεύρι ή όσο πάρει

3 φλιτζάνια νερό

για τη γέμιση

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αν θα φτιάξουμε πιροσκί με πατάτα)

4 πατάτες ή 250 γραμμάρια φέτα ή 300 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο

για τα πιροσκί με κιμά θα χρειαστούμε επιπλέον 3 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας, μαϊντανό και 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι

Βήμα 2

Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό

Βήμα 3

Ανοίγουμε μία λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά, ανακατεύοντας με το χέρι μας αργά και κυκλικά

Δείτε επίσης:  Πατατοκεφτέδες

Βήμα 4

Προσθέτουμε το αλάτι

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε το νερό το προσθέτουμε στη ζύμη και ζυμώνουμε

Βήμα 6

Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει

Για πιροσκί με πατάτα

Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες και αφού βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι βάζουμε να κάψει λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τις πατάτες

Βήμα 3

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό (προαιρετικά) και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει

Για πιροσκί με τυρί

Βήμα 1

Θρυμματίζουμε τη φέτα και την αφήνουμε σε ένα μπολ για να γεμίσουμε τα πιροσκί μας

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Cookies της Γιαγιάς

Για πιροσκί με κιμά

Βήμα 1

Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σε λίγο λάδι και κατόπιν ρίχνουμε τον κιμά

Βήμα 2

Ρίχνουμε λίγο νερό να βράσει καλά, το χυμό ντομάτας και λίγα κλωναράκια μαϊντανό

Βήμα 3

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του

Βήμα 4

Κατόπιν, σουρώνουμε τον κιμά για να μην έχει όλα του τα υγρά και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για να γεμίσουμε έπειτα τα πιροσκί μας

Βήμα 5

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε πάνω στον αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας μας να ξεκουραστούν για 10 λεπτά

Δείτε επίσης:  Μελιτζάνες Τουρσί

Βήμα 6

Τα πατάμε λίγο με το χέρι μας να ανοίξουν αλλά να μην είναι πολύ χοντρά και έπειτα τα γεμίζουμε

Βήμα 7

Βάζουμε στη μέση μια κουταλιά πατάτα ή μια κουταλιά τυρί ή μια κουταλιά κιμά και κλείνουμε καλά τις άκρες πιέζοντας για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα

Βήμα 8

Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι που έχει κάψει και από τις δύο πλευρές

Βήμα 9

Αφήνουμε τα πιροσκί σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι και σερβίρουμε

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 32
Βαθμολογίστε τη συνταγή

32 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες