Πιροσκί με πατάτα, τυρί ή κιμά
2012-11-25- Κατηγορία: Μαγειρική, Ορεκτικά, Παιδικό Πάρτυ, Πίτες, Ποντιακές Συνταγές
-
Εισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
Υλικά
λάδι για τηγάνισμα
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 φλιτζάνια αλεύρι ή όσο πάρει
3 φλιτζάνια νερό
για τη γέμιση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αν θα φτιάξουμε πιροσκί με πατάτα)
4 πατάτες ή 250 γραμμάρια φέτα ή 300 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
για τα πιροσκί με κιμά θα χρειαστούμε επιπλέον 3 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας, μαϊντανό και 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύριΒήμα 2
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερόΒήμα 3
Ανοίγουμε μία λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά, ανακατεύοντας με το χέρι μας αργά και κυκλικάΒήμα 4
Προσθέτουμε το αλάτιΒήμα 5
Ζεσταίνουμε το νερό το προσθέτουμε στη ζύμη και ζυμώνουμεΒήμα 6
Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσειΓια πιροσκί με πατάτα
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες και αφού βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμεΒήμα 2
Σε ένα τηγάνι βάζουμε να κάψει λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τις πατάτεςΒήμα 3
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό (προαιρετικά) και ανακατεύουμεΒήμα 4
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσειΓια πιροσκί με τυρί
Βήμα 1
Θρυμματίζουμε τη φέτα και την αφήνουμε σε ένα μπολ για να γεμίσουμε τα πιροσκί μαςΓια πιροσκί με κιμά
Βήμα 1
Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο σε λίγο λάδι και κατόπιν ρίχνουμε τον κιμάΒήμα 2
Ρίχνουμε λίγο νερό να βράσει καλά, το χυμό ντομάτας και λίγα κλωναράκια μαϊντανόΒήμα 3
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα τουΒήμα 4
Κατόπιν, σουρώνουμε τον κιμά για να μην έχει όλα του τα υγρά και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για να γεμίσουμε έπειτα τα πιροσκί μαςΒήμα 5
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε πάνω στον αλευρωμένο πάγκο της κουζίνας μας να ξεκουραστούν για 10 λεπτάΒήμα 6
Τα πατάμε λίγο με το χέρι μας να ανοίξουν αλλά να μην είναι πολύ χοντρά και έπειτα τα γεμίζουμεΒήμα 7
Βάζουμε στη μέση μια κουταλιά πατάτα ή μια κουταλιά τυρί ή μια κουταλιά κιμά και κλείνουμε καλά τις άκρες πιέζοντας για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμαΒήμα 8
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι που έχει κάψει και από τις δύο πλευρέςΒήμα 9
Αφήνουμε τα πιροσκί σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι και σερβίρουμε

loading...
Μέσος όρος βαθμολογίας
(4.4 / 5)
32 people rated this recipe
Αγίου Βαλεντίνου
Γενέθλια
Γιορτή
Γλυκά
Γλυκά Κουταλιού
Γλυκά Ψυγείου
Γρήγορες
Ζυμαρικά
Ζύμες
Θαλασσινά
Ιδέες για Μπουφέ
Κέικ
Κεράσματα
Κοκκινιστό
Κοτόπουλο
Κουλουράκια
Κυριακάτικο Τραπέζι
Λαχανικά
Μαρμελάδες
Μοσχάρι
Μπισκότα
Νηστίσιμα
Ορεκτικά
Πίτες
Παιδικό Πάρτυ
Πασχαλινές συνταγές
Πιλάφι
Ποντιακές συνταγές
Πρωινό
Σάλτσες
Σαλάτες
Σιροπιαστά
Σοκολάτα
Σούπες
Σπιτικά Λικέρ
Σπιτικά γλυκά
Σπιτικά φαγητά
Τάρτα
Τούρτα
Τούρτες
Τρουφάκια
Χριστουγεννιάτικες
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Ψαρονέφρι
σοκολατάκια