Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο

2013-03-21
  • Servings : 8+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

7 κολοκυθάκια μεγάλα

3 με 4 ποτήρια νερό

για τη γέμιση

1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με το ζουμί της

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι

1/2 ποτήρι νερό

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγα κλωναράκια δυόσμο

λίγα κλωναράκια μαϊντανό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε στη μέση και τα καθαρίζουμε από μέσα αλλά και από έξω. Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Δείτε επίσης:  Κουνουπίδι Σουφλέ

Βήμα2

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε σε αυτό τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα τον κομματιάζουμε. Προσέχουμε να μην αφήσουμε μεγάλα κομμάτια.

Βήμα3

Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό το δυόσμο και το ρύζι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για μερικά λεπτά. Προς το τέλος, σβήνουμε με 1/2 ποτήρι νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση να κρυώσει.

Δείτε επίσης:  Γεμιστά Λαδερά

Βήμα4

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ψηθεί η γέμιση.

Βήμα5

Σερβίρονται με αυγολέμονο το οποίο θα φτιάξετε χτυπώντας με ένα πιρούνι 1 κρόκο αυγού με χυμό από ένα λεμόνι, λίγο κορν φλάουρ και λίγο νερό!

Δείτε επίσης:  Αυγολέμονο

Καλή μας όρεξη!!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες