Χοιρινή τηγανιά με Σάλτσα Γιαουρτιού

2013-02-17
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά

2 πιπεριές κόκκινες

αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη

2 ποτήρια νερό

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

χυμό από 1/2 λεμόνι

για τη σάλτσα γιαουρτιού

200 γραμμάρια γιαούρτι

2 και 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή ή πικάντικη

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κάρυ

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ελάχιστο αλάτι, λίγο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού! Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι. Σε ένα άλλο ποτήρι διαλύουμε το κάρυ μέσα στο χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.

Δείτε επίσης:  Τηγανιά με Πατάτες Ογκρατέν

Βήμα2

Προσθέτουμε το μείγμα από το κάρυ, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα3

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.

Βήμα4

Για πιο παχύρρευστη υφή μπορούμε να χτυπήσουμε τη σάλτσα μας στο μούλτι σε αυτό το σημείο για 1 λεπτό περίπου.

Βήμα5

Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

Βήμα6

Ετοιμάζουμε την τηγανιά μας!

Βήμα7

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.

Δείτε επίσης:  Φρικασέ

Βήμα8

Πλένουμε πολύ καλά την τηγανιά και την αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα τρυπητό μπολ.

Βήμα9

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στην τηγανιά και την βάζουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά για 40 λεπτά τουλάχιστον σε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε και παραπάνω νερό στη διάρκεια).

Βήμα10

Αφού βράσει το κρέας μας, το νερό θα έχει σχεδόν τελειώσει οπότε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης:  Χοιρινή Τηγανιά με Πιπεριές και Μανιτάρια

Βήμα11

Προσθέτουμε και τις κομμένες πιπεριές και κατόπιν σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσει και το κρέας αλλά και οι πιπεριές.

Βήμα12

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και βγάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού από το ψυγείο.

Βήμα13

Προσθέτουμε τη σάλτσα στο φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά ενώ το έχουμε πάρει από τη φωτιά.

Βήμα14

Μόλις ανακατευτούν καλά σβήνουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε είτε με πουρέ πατάτας είτε με ρυζάκι.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 27
Βαθμολογίστε τη συνταγή

27 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες