Μυρμηγκάτο

2012-10-21
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 45m

Υλικά

για τη ζύμη

250 γρ. βιτάμ

1 φλιτζ. τσ. ζάχαρη

2 φλιτζ. τσ. αλεύρι

150 γρ. τρούφα μαύρη

6 αυγά

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

για το σιρόπι

2 φλιτζ. τσ. νερό

1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη

1 φέτα λεμόνι

για το γλάσο

2 κουτ. σούπ. κάστερ πάουντερ

2 κουτ. σούπ. κακάο

10 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 φλιτζ. τσ. νερό

1 κουτ. σούπ. βιτάμ

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από την τρούφα μέσα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφη.

Δείτε επίσης:  Καριόκες

Βήμα2

Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα στο μπολ την τρούφα και χτυπάμε με το μίξερ ελαφρώς για να ανακατευτεί καλά με την ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε εκεί τη ζύμη.

Βήμα3

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας και βάζουμε το γλυκό μας να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Βήμα4

Μόλις σβήσουμε το φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι μας: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5′ περίπου μέχρι να δέσουν καλά.

Δείτε επίσης:  Σοκολατάκια με λουκούμια

Βήμα5

Περιχύνουμε με το σιρόπι το γλυκό, χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, όσο είναι ακόμη καυτό το σιρόπι. (το γλυκό μας πρέπει να είναι χλιαρό όχι πολύ καυτό).

Βήμα6

Αφού τελειώσουμε με το σιρόπι ετοιμάζουμε το γλάσο μας: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο εκτός από το βιτάμ. Δεν το βάζουμε ακόμη στη φωτιά το κατσαρολάκι.

Βήμα7

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν τα υλικά και μετά τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει.

Δείτε επίσης:  Υπέροχο Μπισκοτογλυκό!!

Βήμα8

Προς το τέλος ρίχνουμε και το βιτάμ και ανακατεύουμε. Το γλάσο είναι έτοιμο όταν αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας όταν το ανακατεύουμε.

Βήμα9

Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες